Over ons

Eind 2012 heb ik dan toch de stoute schoenen aangetrokken en mijn passie gevolgd. Of beter nog, een mooie combinatie van mijn passies. Allereerst houd ik van reizen naar verre exotische oorden. Ik ben dan niet weg te slaan van de marktjes, vooral wanneer daar sieraden worden aangeboden. Wilder, minder gepolijst, eerlijk en natuurlijk. Heel verrassende nieuwe ideeën. En natuurlijk erg mooi. Vooral parels hebben mijn fascinatie. Weliswaar zijn de parels in mijn collectie geen wilde maar gekweekte. Wilde parels zijn simpelweg 'onbetaalbaar'. Maar met het vakmanschap daar worden prachtige resultaten behaald met het kweken van zoetwater parels. En terwijl alleen de volmaakt ronde exemplaren naar het Westen worden gestuurd ben ik vooral gecharmeerd van de grilliger vormen die de lokale markt als bestemming hebben.

Ook help ik al enkele jaren bij een zusterbedrijfje waardoor ik vaak inkopen heb gedaan in de bazaars van Istanboel. Ik vind het heerlijk om dan te onderhandelen waarbij het onderhandelingsspel dan net zo spannend en bezielend is als de uiteindelijke aanschaf. Vooral wanneer bij de overeenkomst beide partijen tevreden zijn met het resultaat en er een relatie is opgebouwd die mogelijkheden biedt voor een blijvend contact. Ook geeft dit mij de mogelijkheid mijn eigen ideeën en ontwerpen voor te leggen. En hier komt dus mijn laatste van de genoemde passies om de hoek kijken. Ik vind het heerlijk om zelf kunstige producten te ontwerpen en ook zelf te maken. Op mijn vele reizen naar vooral het Verre Oosten (m.n. China, Thailand, Filipijnen, Indonesië en Maleisië) heb ik her en der contacten gelegd met bedrijven die mijn ontwerpen in echte producten hebben omgetoverd.

Ik wil een nieuwe trend zetten voor parel sieraden, waarbij het natuurlijke en wilde meer naar voren komt. En natuurlijk wil ik verrassende nieuwe ontwerpen creëren. En ik voel me helemaal gelukkig wanneer ik enthousiaste reacties krijg van mijn klanten. En die stromen al binnen dus ik lijk op de goede weg.

Ook wil ik niet stil zitten wanneer mijn webwinkel in vol bedrijf is. Ik organiseer ook workshops aan huis waar ik deelnemers help hun eigen parel sieraden te maken.